Дуже часто, проходячи повз магазин дитячих іграшок, чи спостерігаючи за тим, як якийсь малюк грається на вулиці, ми, зітхаючи, говоримо – «В нашому дитинстві такого не було», дійсно в нашому дитинстві не було такого різноманіття цікавих іграшок. Пам’ятаючи даний факт і знаючи яким швидкоплинним є дитинство, ми намагаємось максимально урізноманітнити дитячі роки наших малюків. Але таке різноманіття і краса мають свою зворотну сторону – як обрати правильну іграшку, щоб було цікаво і навчило дитину корисним речам.

Хотілося б звернути увагу на такий вид іграшок, як  пазли  та  розмальовки .

Пазли –  це гра-головоломка, де з великої кількості розрізнених частинок потрібно скласти одну картинку.  Пазли  вважаються дуже корисною забавою  для  дітей, адже розвивають дрібну рефлекторику  рук, а також логічне мислення, память, увагу, уяву та образне мислення.

Умовно  пазли  класифікують за кількістю  частинок та монотонністю зображеної картинки.  В залежності від цього і визначають ступінь важкості пазлу: якщо кількість частинок складає від 52 до 260, а зображення на ній має багато яскравих кольорів і велику кількість деталей, які легко пізнати та віднайти, це вважається дитячим пазлом. Класично вони виготовляються з картону у вигляді прямокутників однакового розміру з різними замками, але зараз стають популярними і інші різновиди. Наприклад з частинками різного розміру та форми, або виготовленими з пластмаси, паралону чи навіть тканини. Паралонові пазли  мають великі розміри і часто у складеному вигляді використовуються як дитячі килимки для забавок  Користь від такої гри підкріплюється ще й практичністю.

Розмальовки   ми пам’ятаємо ще з дитинства красиві альбоми з контурним зображенням якогось казкового героя чи картинки. Ця іграшка не втратила своєї популярності й зараз, а через те, що на сучасному ринку з’явились нові, неочікувані варіації даної гри, вона стала ще популярнішою. Окрім звичайних контурних розмальовок, де діти малюють з допомогою олівців чи фарб, існують також об’ємні та багаторазові  розмальовки.  Багаторазові, виготовлені так, щоб кольори які використав малюк можна було швидко стерти губкою і знову приступати до творчості.

Також цікавим варіантом є об’ємні  розмальовки.  Це може бути будь-який відомий персонаж або тваринка, виготовлені з матеріалу білого кольору і контурами частин тіла. Малюк, отримавши таку іграшку та спеціальні фарби чи олівці, розмальовує ніби справжнього героя.

Пазли та розмальовки  - добрі помічники у розвитку вашої дитини, тому поспішайте подарувати дитині маленьку радість.